söndag 26 juli 2020

Tennudden, Lotsstigen

Solen skiner så vackert inne i stan och vi bestämmer oss för en skön tur ut mot havet. En tur runt Tennudden står på agendan. När vi närmar oss utgångspunkten Stubbsand försvinner dock solen bakom moln. Men nu är vi på plats, så turen blir ändå av.

Vi börjar att gå genom skogen mot Tennviken. Direkt framme vid viken svänger vi av Lotsstigen och ut på Tennudden. Stigen går lätt uppför klipporna längs viken. Ute på udden kommer vi ut på klipphällor där vi får finna egna lämpliga vägar fram. Mitt på hållet står ett mossigt bänkbord med sitsarna uppvikta. Det blåser småkallt och vi går vidare mot vindskyddet lite längre bort.

Inne i vindskyddet läar det en aning, men vinden står för dagen nästan rakt in i skyddet. Det får ändå bli dagens lunchställe, så vi samlar ihop lite drivved och pinnar för att starta en eld till våra medhavda grillkorvar.

När vi ätit går vi vidare runt udden mot Stubbsand. Vi passerar stenlabyrinten och ytterligare ett bänkbord innan vi är åter i Stubbsand och bilen. En fin tur detta. Det är första gången jag går åt detta håll, brukar ta udden först och sedan genom skogen tillbaka. Jag fann detta håll både trevligare och på något sätt mer lättpromenerat. Denna runda blir det fler gånger!


Tennviken

Ute på Tennudden











Pinnbrasa

Vovve, hav och tall

Vila efter mat

Panorama från vindskyddet





Tur att det finns idella krafter!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden