onsdag 15 juli 2020

Alderskär, Storholmen, Furuholmen, Tjärskär, Härnösand


Efter att ha funderat på tänkbara utflyktsplatser utan att veta så mycket om Härnösand styrde vi kosan mot Alderskär. Kartan visade på stigar och tänkbart vacker miljö. Väl framme promenerade vi genom stugområden i fantastisk idyll och efter att ha kommit i samspråk med en boende, så bestämde vi oss att ta oss vidare ut till Tjärskär.

Efter en ganska mulen förmiddag hade himlen börjat spricka upp och solen lockade oss vidare. Vi hade blivit förvarnade att stigen inte syns över kalhygget, så vi fick bana oss fram genom lite besvärlig terräng, men väl framme på Tjärskär var det mödan värt.

Här fann vi en fin klippa att sätta oss ned vid, äta matsäck och titta på havet. Solen hade nu tagit över himlen, så efter mat lade vi oss ned och solade. Här ute var vi helt ensamma. Troligen inte det mest vanliga besöksmålet, men för dagen ett helt fantastiskt sådant.

Tillbakavägen valde vi att gå över rullstensfältet mot Storholmen istället, vilket var ett mer lättframkomligt vägval. På Furuholmen valde vi den övre, ostligare stigen istället för den tidigare vandrade stigen genom sommarstugeområdet. Efter stigen fyllde vi på med blåbär som det fanns gott om. Härligt!

Alderskär
Viken mellan Furuholmen och Storholmen

Rullsten

Mellan Storholmen och Tjälskär är det inte alltid möjligt att gå torrskodd. 
Idag var det inga problem. 

Glad och vindrufsig

På Tjälskär in mot Storholmen

En vindjacka är skön i vinden

Vattenhål

Utsikt söderut

Den gamla och havet 

Tupplur



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden