onsdag 8 juli 2020

Vårdkasberget, Tennviken, Lotsstigen

Det var inte länge sedan jag var här och gick, men det vackra vädret lockar mig tillbaka till fina Lotsstigen. Idag väljer jag en kort bit och parkerar i Tennviken för att vandra till Vårdkasberget. 

Strax efter Tennviken passerar Lotsstigen en privat tomt med en fantastisk sandstrand. Ofta när jag gått här i sommarsol så verkar stranden dock nyttjas även av andra solbadare. Så även idag.

Själv går jag vidare längs stigen, förbi bänkbordet uppe på klipporna där det också är folk. Framme vid avstickaren upp till Vårdkasberget avviker jag från Lotsstigen. Det är bara kanske hundra meter upp till toppen, så jag rekommenderar alla som vandrar Lotsstigen att göra denna lilla extrapromenad. Utsikten uppe på berget är magisk!

Här uppe är det också folk. Det är sällan jag stött på så mycket medvandrare längs Lotsstigen som just idag, men det är ju ett sådant år i år. Och med dagens väder så unnar jag dem alla denna pärla!

Äter medhavd lunch sittande på berghällen på berget, njuter av utsikten och promenerar sedan tillbaka nedför berget och åter mot Tennviken. Jag avviker dock snart från Lotsstigen för att undersöka en stig jag sett förr och hamnar förbi Haravikstjärnen. 

Går sedan längs vägen och tar ytterligare en liten paus vid Viarsundet innan jag åter vandrar vidare och åter till Lotsstigen. Nu är bänkbordet vid Sandto ledigt och även här stannar jag till för att insupa vyer, sol och havsglitter. 

Sådana här dagar är det lätt att leva!

Nere vid Sandto

Lotsstigen passerar Sandto. 
Sandstranden är privat.

Lotsstigens fina ledmarkering

Vårdkasen på Vårdkasberget

Kartbord och utsikt

Panorama över Vårdkasberget

Om du går Lotsstigen, ta den korta avstickaren upp till Vårdkasberget!

Avviker från Lotsstigen och passerar Haravikstjärn

Finner en klippa att sitta och titta en stund

Klippor och glittrande hav kan inte göra en människa annat än glad

Panorama över Viarsundet

Bänkbord mellan Sandto och Viarsundet

Med dessa vyer måste jag ta en paus ytterligare

Glad är jag

Utsikt vid bänkbordet

Röd sten på stigen ner mot Sandto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden