söndag 13 augusti 2017

Rotsidan, Nordingrå

Det är en kall dag och den planerade utflykten med båt blev inställd. Vi bestämde oss för att åka till Nordingrå-trakten. Då vissa i sällskapet hade lite problem att gå långt utsåg vi en googlad utsiktspunkt som mål. Till Sörleberget skulle man kunna ta bilen ända fram.

Fram kom vi, men utsikten fanns inte längre. Träden hade växt sig höga och det kändes som vilken skogsglänta som helst. När vi var åter nere i Ådal by frågade vi en boende om vi verkligen varit på rätt ställe. Denne menade att vi varit rätt, men att rastplatsen/utsikten inte underhålls längre och därför inte längre finns. Så var det med det. 

Utflykten planeras åter om och vi väljer Rotsidan som nytt mål. Vackra Rotsidan gör oss naturligtvis inte besvikna. Hit går det att köra ända fram eller vandra från när och fjärran, då den tio mil långa Världsarvsleden också passerar här förbi.

Vi finner en fin plats för fika och umgänge. Vovven finner en stor pinne att bråka med under tiden och alla mår fint trots några regndroppar och kyliga vindar.
Tack Rotsidan för att du stället upp när inte andra utflykter gör så. :)

Rotsidan, himlen och havet

Ute till havs styr en segelbåt



Vovve med pinne



Stigen mellan parkeringen och Rotsidans klippor

Dass vid parkeringen.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden