onsdag 2 augusti 2017

Platåleden, Ottsjö

Det skulle regna på eftermiddagen, så vi gav oss ut i skaplig tid med tanke att avklara en runda innan regnet.

Valet föll på Platåleden i Ottsjö, en nätt stäcka på 6-7 km. Tanken var att göra den lite längre turen som innehåller en avstickare upp till Kläpphögarna.

I växlande molnighet når vi först den låsta Platåkåtan. Stannar en stund på altanen och njuter av solen, tystnaden och utsikten.

Sedan vidare längs ravinkanten upp till utsiktstornet på Högåsen. Här börjar ett lätt regn falla, men inga problem när rätt kläder är med.

Efter att ha klättrat upp i tornet och sett över vacker fjällvärld fortsätter leden över spångade myrmarker. På flera ställen finns sittplatser för en fikastund. Synd att det regnar, tänker jag och går vidare. 

Som från ingenstans smäller en rejäl åskknall av och vovven blir alldeles stissig. Vi skyndar vidare och det bränner av ytterligare fyra-fem rediga knallar. Vovven har härvidlag lagt in totalvägran och går inte en meter, så hon åker på mina axlar ner genom fjällskogen tillbaka till fjällbyn.

Inte utan att det var en liten pulshöjare även för mig. Man känner sig liten på fjället när åskan går... Att sedan ge sig på att halvspringa på steniga stigar med en hund på axlarna hjälpte också det pulsen på traven. Ingen avstickare till Kläpphögarna idag således...

Men i allt, vad vacker värld vi har!

Början av leden går över spångad myrmark

En hälsning till vandrare

Utsikt från Platåkåtan

Utsikt över Ottsjön

Vovven och Platåkåtan

Högåsen

Ottsjön från utsiktstornet på Högåsen

Utsiktstornet



Panorama från utsiktstornet

Lugnet innan första åskknallen

Vandring över hjortronmyrar

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden