fredag 21 oktober 2022

Tennudden, Lotsstigen

Vilken härlig dag! När solen skiner är det extra roligt att ha en ledig dag. Då är det fritt fram för naturupplevelser! 

Idag styrde jag kosan till mitt älskade Tennudden. Jag startar min vandring från Stubbsand-hållet och går ut på udden och stannar först till vid vindskyddet. Här ligger en mängd fåglar ute på vattnet och när jag ska försöka ta ett foto skräms de iväg och ger en ganska fantastisk upplevelse, samtidigt som det kändes lite tråkigt att komma och störa dem i den rofyllda tillvaron. 

När jag vandrar vidare följer jag vattnet bort till nästa lilla vik där det står ett bänkbord och en liten enkel eldstad. Då jag vet att det kommer fler möjligheter går jag vidare längs klipporna till nästa bänkbord, placerat på släta klippor. Här slår jag mig ned och äter medhavd matsäck medan jag tar in den vackra stunden. Havet vilar nästan spegelblank och än värmer solen skönt. 

Jag stannar ganska länge innan jag går vidare bort mot Tennviken till. Runt udden är ingen led markerad, men om man håller sig nära vattnet ser man blå ledmarkeringar i de bortre delarna av udden. Därefter går det fint att följa både stig och ledmärken. 

Ner emot Tennviken kommer man till en stigkorsning, endera följa Lotsstigen förbi Tennviken och vidare mot Skeppsmalen, eller som jag väljer att göra, ta den tillbaka genom skogen till Stubbsand. 

Där Lotsstigen blir stig efter att ha följt vägen genom Stubbsand har de ställt i ordning en liten parkering, perfekt för den som vill ta rundan runt Tennudden. 

Fåglar flyr från fotografering

Vindskyddet på Tennudden



Där uppe vid bänkbordet ska jag fika!

Bänkbord på klipporna


En liten skreva ser stor ut



Dags för matsäck



Blå ledmarkering


Tennviken


Parkeringsmöjlighet i Stubbsand

Stig genom skogen 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden