söndag 30 oktober 2022

Slåttdalsberget, Slåttdalsskrevan, Entré Syd , Skuleskogens nationalpark

Solen skiner och vi bestämmer oss för en utflykt till Skuleskogen. Vi väljer den södra entrén och vandrar mot Slåttdalsskrevan. Leden är till stor del spångad, så det vår fint att ta sig fram. Vi stannar till en stund och tittar på en Tretåig hackspett som har så fullt upp med sitt arbete att det dröjer länge innan den märker att vi står och iakttar den på ganska nära håll. Härligt!

Framme vid klapperstensfältet väljer vi att gå ifrån den orange-markerade Höga kusten-leden för att ta en avstickare upp till Slåttdalsberget, sydöst om skrevan. Här är ledmarkeringen blå. 

Slåttdalsberget är nog min favorit i Skuleskogen. Går man från södra entrén till Slåttdalsskrevan tycker jag att man absolut bör ta den lilla omvägen om Slåttdagsberget. Här är utsikten magnifik och milsvid. 

Idag blåser det ganska kraftigt uppe på toppen av berget och vi stannar inte länge. Vi vandrar vidare mot skrevan och den sista biten är väldigt brant. Sedan jag var här sist har man nu säkrat upp leden och gjort den lite enklare att ta sig fram på, genom att man satt fast vajrar och några steg-öglor. 

Nere vid Slåttdalsskrevan läar det lite och vi går ut till utsikten nordväst om skrevan (vänster om trappan ner till skrevan). Vi slår oss ned och äter vår matsäck som smakar väldigt bra efter promenaden hit. Även här är utsikten vacker att ta in. 

När vi vandrar vidare går vi längs Höga kusten-leden tillbaka till entré syd. Ännu mer spångad stig sedan sist jag gick denna väg. Det är nog välbehövligt för att spara naturen en aning från alla vandrare som vill besöka den häftiga Slåttdalsskrevan. 

Tretåig hackspett

Klapperstensfält

Upp mot Slåttdalsberget och vi börjar ana utsikt 










Uppe på toppen av Slåttdalsberget blåser det kraftigt idag

Trappa ner i Slåttdalsskrevan

Slåttdalssrevan

Utsiktspunkten sydväst om Skåttdalsskrevan


I eftermiddagssolen ser jag mig själv som skuggbild på vänster klippvägg

Kast med liten sten



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden