fredag 28 juli 2023

Utskogsleden, sträcka 7 Vändåtberget-Remmarn

En ny sträcka längs Urskogsleden är invigd och när jag får förslaget att ta en bilstol ena ändan, Remmarn och åka till Vändåtberget med en annan bil hakar jag glatt på. En dag i urskog med fint sällskap tackar jag inte nej till! 


Framme vid Vändåtberget börjar vandringen längs Sör-Holmsjön. Leden är bra markerad med orange märkningar på träd och stubbar. Någon stig finns dock inte. Till att börja med är terrängen risig och blöt, inte så tilltalande, men vi ger det en bit till och när vi kommit lite längre in känns det mer urskog vilket gör vandringen lite roligare igen. 


Vi vet att det ska finnas en utsiktspunkt och en raststugor längs vägen., men vi har ingen riktig koll på hur långt vi gått när vi finner en liten öppen plats för att få oss lite fika. Det är varmt och soligt och vandringen har varit ganska energikrävande. 


Just där vi sitter är det relativt lite mygg vilket gör det fullt möjligt att sitta och njuta en stund. När vi fyllt våra depåer och vandrar vidare hinner vi knappt börja gå förrän vi ser bänken vid utsiktspunkten. Nåväl, även vår rastplats fungerade fint. 


När vi kommer fram till den lilla raststugan kliver vi in och tar en liten vätskepaus igen innan vi går vidare i lätt nedförslut fram till Remmarn. En fin dag i skogen, men inte utan att benen är lite tunga efter att ha vandrat 8 km i mestadels mjuk mossa.  Men oj, så mycket grönt och skönt mina ögon fått se denna tur! 



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden