tisdag 18 augusti 2020

Ögeltjärnsberget, Ögeltjärn, Storstensudden, Ögeltjärns naturreservat

En mulen upptaktsdag på jobbet planerad att tillbringas i Ögeltjärns naturreservat. Jag vet inte om det duggar eller bara är hög luftfuktighet, men det är tillräckligt varmt ute för att det ska kännas skönt att vara ute. 

Vi träffas vid parkeringen och börjar vår vandring in i skogen och upp till Ögeltjärnsberget. Trots vädret är det fri sikt, och detta är ett vackert ställe i alla väder. När vi njutit en stund av stället vandrar vi ned till Ögeltjärn för en kaffepaus. Tjärnen ligger spegelblank, det känns som det regnar, men vattenspegeln visar inget av att droppar faller på den. 

Sedan vidare ner mot Krokalviken. Vi går vägen genom sommarstugeområdet och vidare ut till Storstensudden. Det blåser lite, så vi vandrar vidare mot rastplatsen mellan udden och parkeringen. Här är det dags för lunch och goda samtal. 

När vi bryter upp för dagen tar en av kollegorna ett dopp vid den fina sandstranden närmare parkeringen. Inget väder är dåligt. Detta var en fin dag, trots att solen inte sken som tänkt. 

Utsikt från Ögeltjärnsberget

Gullviksfjärden

En del av vackra Höga kusten

God sikt, trots väderleken

Bänkbord vid Ögeltjärn

Vovven fick följa matte på jobbet idag

Plats för vila vid Storstensudden

Dags för bad?



En av kollegorna vågar sig ut i långgrunt vatten

Vovven badar inte idag



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden