onsdag 10 juni 2020

Stranneberget, Arnäsleden

Efter att ha varit ute hela dagen så lockade det fantastiska vädret ut för middag. En liten kort tur fick det bli och Stranneberget stod på utflyktslotten. Stranneberget är en avstickare på Arnäsleden, en avstickare som vandraren inte bör missa. Stigen på berget går från Holsbacken över berget och ner strax söder om Stanne, så det är en rundtur, vilket jag tycker är trevligt. På så sätt slipper slipper man gå fram och tillbaka samma stig. Det gör också att avstickaren inte blir så lång.

Uppe på Stranneberget står en flaggstång som syns från E4:an i Arnäs. Här finns också ett enkelt vindskydd med eldstad. Ikväll valde vi att promenera från Holsbacken tur och retur, en kort promenad upp på berget. Vi var ju främst ute för att käka middag, inte för att vandra.

Vi hade lite pinnar och ved med oss och startade en eld för grillning. I väntan på glöd satt vi i solen och njöt av värmen och utsikten över Arnäs och bort mot Örnsköldsvik. Från Stranneberget ser man långt, att sitta och titta på blånade berg och försöka reda ut vilka berg man faktiskt ser är rogivande.

Efter några grillade korvar och svamprisotto satt vi kvar ytterligare en stund. Ett par timmar spenderade vi på berget, helt ensamma. En fin kväll på så många sätt.

Utsikt söderut från vindskyddet på Stranneberget


Utsikt västerut


Vovven och vyn


Eld av medplockade pinnar


Vovve på Stranneberget


Utsikt över Arnäs köpcenter och bort mot Örnsköldsvik

Öfjärden

Vindskyddet


Tillbaka genom grönskan

Vovven på väg tillbaka 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden