söndag 20 oktober 2019

Räckebergsgrottorna, Räckebergskyrkan, Arnäsleden

Skapligt väder och en ledig söndag. Det var ett tag sedan jag var till Räckebergsgrottorna och idag var det en bra dag för återbesök. Vanligtvis brukar jag gå hit från Torsböle-hållet, men idag valde vi Landsjö som omväxling.

Solen försöker att bryta fram genom molnen och lyckas ibland, men det är mestadels molnigt. Vi parkerar på lämpligt ställe och vandrar iväg genom den tysta skogen. Stigen är inte vidare kuperad, men lite stenig på sina håll, så det gäller att inte halka på de blöta stenarna. Det är bitvis också väldigt blött efter gårdagens regnande, så mina bra kängor kommer verkligen till sin rätt.

Framme vid grottorna möter vi ett sällskap som precis är på väg att därifrån. Vi klättrar upp på berget ovanför Räckebergskyrkan då det är fin utsikt här uppe. Här smakar det gott med en kopp kaffe medan vovven bråkar med en pinne. Allt är som vanligt.

På återvägen tittar vi in i kyrkan, täcker över batteriet som går till ljudillustrationen i grottan och vandrar sedan åter mot Landsjö. Det börjar snöa lite lätt - snart är vintern här.

Arnäsledens markering, röt/vit prick

Vacker mossa

Prickad sten

Här går leden mellan sten och träd
Fikavy

Vovve med pinne

Husse med fika, vovve med pinne. Som det ska vara.

Räckebergskyrkan

Snart är vintern här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden