lördag 31 augusti 2019

Mickelsvattnet, Arnäsleden

Morgonen är solig och varm, så dagens utflykt tänkte vi skulle gå till någon form av sjö för badmöjligheter. Efter lite funderingar föll valet på Mickelsvattnet med promenad från Torsböle. Det står ovanligt mycket bilar där Arnäsleden korsar vägen. Här har jag varit många gånger förr och väldigt sällan mött någon. Efter en stunds promenad har vi mött många och får veta att Arnäs hembygdsförening haft möte. Hembygdsföreningen ansvarar för den 7 mil långa leden - tack för det!

Vid rastplatsen på udden slår vi oss till ro en stund och njuter av solen och stillheten. Sedan vandrar vi vidare runt sjön, förbi vindskyddet vid Lapptorpet och sneddar sedan ned över lingontuvor mot Mickelskåtan. Hit ner finns ingen riktig stig från Arnäsleden, men det är inga problem att ta sig fram i den torra skogen.

Vi startar en brasa i eldstaden utomhus och tar oss ned i vattnet för ett dopp. Det är inte allt för kallt och fullt möjligt att blöta sig. En stund vid brasan sedan innan elden blivit mer glöd för att grilla några korvar till lunch. Det räcker både till folk och fä - vovven tar tacksamt emot några korvbitar mitt i pinn-leken.

Efter en skön och stilla stund vandrar vi åter samma väg mot Torsböle. En fin dag ute!

Spång över blöt mark

Stig/led

Spång över myrmaken invid Byggdoms fäbodtjärn

Byggdoms föbod

Mickelsvattnet

Vovve med pinne

Arnäsledens markering - röd prick med vit cirkel

Viloplats vid Mickelskåtan

Vattenpaus

Grillplats utanför kåtan

Värmande eld efter badet

Vovve med dagens favoritpinne

Stilla ro

Rester av Lapptorpet

Stig omgiven av vackert gräs vid Byggdoms fäbod

Mot ljuset

Byggdoms fäbodtjärn

Spång på väg åter








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden