lördag 2 juni 2018

Sandlågan - Balestjärn, Balesuddens naturreservat, Höga kusten-leden

Förmiddagen var bokad med annat, men eftermiddagen låg fri att bege oss ut i naturen. Årets premiärtur till Balestjärn från Sandlågan.

Efter lunch packar vi ryggorna med kaffetermos och åker till Sandlågan. Vi traskar iväg längs Höga kusten-leden. Vattnet ligger märkligt lågt. Efter några hundra meter ligger ett vindskydd med ett torrdass nära intill. Hit är det lätt att ta sig för att njuta av uteliv även för den som inte vill vandra långt.

Leden är kuperad. Det går uppför berg och ner i vikar gång efter annan genom Balesuddens naturreservat. I Bodviken ligger en fin övernattningsstuga och i Balesviken ligger flera båtar i solen. Vi sätter oss ned en stund och njuter av solen och värmen innan vi går vidare uppför mot Balestjärn. Vi väljer att gå till bortre änden av tjärnen där vi slår oss ned på klipphällen vid vattenbrynet för att äta den medhavda matsäcken. Gubben tar till och med ett dopp i det klara vattnet.

Efter att ha suttit och njutit av den vackra världen vandrar vi åter samma väg mot Sandlågan och bilen. Nästa gång kanske vi tar oss ut till Balesudden - idag tröt energin i värmen.

Lågvatten i Sandlågan

Där havet brukar ligga



Högakusten-leden

Bodviken, med övernattningsstugan skymtande på andra sidan

Bodviken

Välskyltat

Balesviken

Vovve med pinne

Balestjärn



Klart vatten



Stigen vid Balestjärn

Samspråk






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden