onsdag 6 juni 2018

Entré Syd, Slåttdalsskrevan, Tärnättvattnen, Entré Nord - Skuleskogensnationalpark

Nationaldag i nationalpark, naturligtvis!

Vi hade lite annat pyssel på förmiddagen, så efter lunch begav vi oss till Entré Syd i Skuleskogen för att vandra mot Slåttdalsskrevan. Parkeringen är förminskad pga arbeten för att förstora parkeringen. Den parkeringsyta som finns är full, vilket är glädjande då det visar att många hittat hit denna dag.

Vi finner en plats att ställa bilen och beger oss in i skogen. Härifrån är det till att börja med mycket spänger och väldigt lättpromenerat. Sedan blir det lite mer krävande, det bär uppför, men inte alls ogörbart. Stenarna vi traskar på och över är vassa och kantiga.

Uppe vid Slåttdalsskrevan möter vi mycket folk, stannar och pratar, pustar ut en stund innan vi går vidare ner i skrevan och vidare till Tärnättvattnen. Här slår vi oss ned en stund för att fika medhavd matsäck medan vovven leker med en pinne i vanlig ordning. Det är lugnt och ovanligt lite folk vid rastplatsen under vår paus.

Efter ett besök vid det fina dasset går vi vidare mot Entré Nord. Det bär nerför mest hela vägen. Stenarna på stigen är mjukare och rundare än på andra sidan skrrevan.

Snart är vi nere vid havsnivå och härifrån är det lätt vandring den sista biten till Entré Nord. När vi är framme har precis vår skjuts anlänt - perfekt tajming efter en perfekt nationaldagsvandring.


Skyltning vid Entré Syd

Rotig stig

Klapperfält

Spång



Liljekonvaljer längs leden sprider väldoft

Stenportal

Vovven får hjälp över ett trixigt parti

Slåttdalsskrevan uppifrån

Nere i skrevan

Nerifrån och upp

Orange markering för Höga kusten-leden

Nedanför Slåttdalsskrevan öppnar sig vyn över Tärnättvattnen och havet

Tärnättvattnen

Här råder stilla lugn

Vovve utan pinne

Övernattningsstugan vid Tärnättvattnen





Skyltning vid Tärnättvattnen

Vidare längs spångad stig

Som en bro över Skravelbäcken

Skravelbäcken



Lågvatten i Salsviken

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden