lördag 5 augusti 2023

Mjältön, Baggviken-Mjältötoppen

Äntligen en ledig dag då vädret och vindarna tillåter en båtutflykt. 
Idag styr vi kosan till Baggviken på Mjältön. Solen strålar och värmer gott när vi lägger till vid en av de många bryggor som ligger i den skyddade viken. 

Vi börjar med att grilla några korvar till lunch innan vi påbörjar vandringen upp till Mjältötoppen. Det är bara drygt 2 km enligt skyltning, men min klocka säger 2,5 km. Nu kan man ju tänka att det inte spelar så stor roll, men det känns ändå ännu längre. 

Vandringen börjar genom skogen med inte alls mycket lutning, men sedan bär det uppför bergsknallar och det är inte utan att det tar emot. Stannar och hämtar andan och vänder oss om för att se utsikten bakom våra ryggar och den är bedårande. 

Den sista biten går fort och snart är vi uppe på toppen med utsikt i 360 grader över vackra Höga kusten. Jag har tagit med en liten sten längre ner ifrån och kastar upp på det stora toppröset innan vi slår oss ner för att dricka en kopp kaffe och njuta av platsen och utsikten. 

Vi sitter kvar en bra stund innan vi börjar vandringen tillbaka nerför berget. Nere i viken tar vi ett dopp och det är riktigt skönt efter en svettig promenad. Slår oss sedan ner i solen för att bli torra och varma innan vi båtar hemåt igen. 

Hemresan bjuder på mer vind, vi kryssar oss fram mellan vågorna, nöjda med en fin dag i vår vackra skärgård.

 


















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden