lördag 9 maj 2020

Krikberget, Omnefjärden, Nordingrå, Ön-leden

Idag hade vi tid för en liten förmiddagspromenad i Nordingrå-området eftersom vi var i trakterna. Valet föll på Krikberget eftersom det är en kort tur och vi dessutom aldrig varit där.
Krikberget ligger på Ön i Omneviken. Nu är Ön en halvö, så det går fint att ta bilen ut till till Ön-ledens start där det ligger en liten parkering.

Stigens start är fint utmärkt och stigen upp mot berget är trevligt slingrande. Leden är en rundled på ca 6 km till Krikberget, Brattberget och Öijberget. En bit upp på stigen är det tydligt markerat hur vi ska gå för att komma upp till Krikberget istället för rundleden till någon av de andra topparna. Då tiden är knapp så nöjer vi oss med Krikberget.

När vi är uppe så möter oss ett bänkbord med utsikt över Ulvviken och byarna Omne och Ulvvik (Ulfvik). Jag kan även ana horisonten utöver Omneviken snett till vänster. Solen strålar och vinden är stilla, så det är njutbart att slå sig ner vid bordet och bara vara. Vovven lägger sig till ro på bordet och slumrar till för en stund. Allt sammantaget väldigt rogivande.


Ingen tvekan om vart vi är på väg
Genom skog

Framme vid toppen av Krikberget

En plats för ro

Vovve på bänkbord

Glad är jag med byn Omne i bakgrunden

Vår landskapsblomma i full prakt

Stilla ro

Byn Ulfvik. Till vänster i bild anas horisonten över Omnefjärden

Krikberget i panorama

Krikberget


1 kommentar:

  1. Fantastiska Nordingrå,sååå vackert 😍👌😍

    SvaraRadera

Mest besöka inlägg under senaste månaden