tisdag 25 juni 2019

Platåleden, Ottsjö

Vänder åter till Platåleden efter två år. Här är en lättvandrad led som ändå har mycket av det jag önskar på en vandring i fjällen. Leden håller på att fixas till och ledningen var en annan i starten sedan förra gången jag gick här.

Vandrar genom skogen på nya stigar, förbi vindskyddet och Platåkåtan mot Högåsen. Här uppe finns ett litet utsiktstorn, men med vacker utsikt över Ottsjön och Ottfjället. Här går det att sitta länge, men efter en stund vandrar vi vidare över hjortronmyrar på spångar.

Förra gången fick vi skippa Kläpphögarna pga regn och åska, men idag vandrar vi upp vilket visade sig vara väl värt. Inte så många meter extra, men med en fantastisk utsikt. Här uppe sitter jag och vovven länge i fullständig ensamhet och njuter av utsikt och en kopp kaffe.

När vi vandrar vidare ner mot Ottsjö är vägen stenig och knagglig pga arbeten med leden. Det blir säkert bra när det blir klart. Det är fantastiskt att det jobbas för att vi även fortsättningsvis ska kunna ta oss fram på fina leder!

På väg mot en trevlig tur

Platåkåtan

Uppe på platån


Vovve på spång


Utsiktstornet på Högåsen
Panorama från utsiktstornet

Utsikt över Ottsjön

Utsikt över Ottfjället

Missa inte avstickaren upp till Kläpphögarna!

Upp mot Kläpphögarna


Härliga vidder


Ottfjället





Spångad led över myrmark




Uppe på Kläpphögarna är utsikten över Ottsjö magisk


Benen har fått sitt, här kan även armarna få ett pass


Kläpphögarna, en av många favoriter











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden