onsdag 21 juli 2021

Ulvön, Ulvöhamn, Lotsberget

Vi snubblar över båtbiljetter till vrakpris och drar ut mot Ulvön. Det blåser rätt rejält inne i stan, men jag konstaterar att det borde vara rätt lugnt till havs då vindarna är nordvästliga. Båtturen går finemang, inte alls särskilt gungig, 

Framme på ön vandrar vi först igenom byn bort till gästhamn och Ulvöns hotell. Här slår vi oss ner och insuper den fantastiska miljön, ser på när båtar lägger till och fikar lite matsäck. 

Vi bestämmer oss för att ta en promenad upp till Lotsberget - nästan ett måste när man är på Ulvön - och traskar tillbaka genom byn. Trappstegen upp till Lotsberget är många och de flesta stegen är sponsrade och sponsorerna är namngivna på skyltar på stegen. 

Uppe på berget är utsikten magnifik och en dag som denna med blå  himmel känns världen fantastisk att vistas i. Här slår vi oss ner vid ett bänkbord och käkar lite av vår medhavda matsäck. Sedan lägger vi oss ner på en klippa och vilar middag. 

När vi återvänder nerför berget har vi lite tid att slå ihjäl innan båten går hemåt. Vi köper en glass och sätter oss och tar det lugnt, njuter av att bara vara innan vi går till färjan som tar oss åter över havet.  















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden