lördag 3 oktober 2020

Ögeltjärnsberget, Ögeltjärn, Storstensudden

Dimman hänger på himlen, men på agendan står en tur till Ögeltjärns naturreservat. Då sträckan är bestämd i förhand och jag är "reseledare" så gäller det att hålla sig till planen. Framme vid parkeringen ser det fortfarande grått ut, men själva Ögeltjärnsberget ligger i fri sikt och vi börjar promenaden genom naturreservatet och upp till berget. Utsikten över Höga kusten ligger lite dold i dimma, men det är ändå vackert, stilla och tyst. Vi är ute i såpass god tid att vi är ensamma här uppe. 

Vi vandrar nerför berget till Ögeltjärn som ligger stilla. Vi slår oss ner vid ett bänkbord och tar en fika medan solen tränger sig fram på himlen. När vi går vidare skiner den grant. Turen går ner mot Krokalviken och ut mot Storstensudden. Här slår vi oss ned en stund och tittar utöver havet och solglittret. Det börjar blåsa allt mer och vi går vidare mot rastplatsen längre in i viken. Här är det dags för lunch. 

Vinden blir allt mer påtaglig och när lunchen är intagen vandrar vi vidare längs havet tillbaka till parkeringen efter några fina timmar ute. 

Spång upp mot Ögeltjärnsberget

Utsikt i dimma

Vindskyddet på Ögeltjärnsberget. Utedass finns i bakgrunden.

Tillbaka nerför berget, utsikt in mot Gullvik

Dags för kaffepaus vid Ögeltjärn

Stilla tjärn

Vi vandrar vidare från Ögeltjärn

Tallmo ner mot Krokalviken

Krokalviken

Paus vid Storstensudden

Storstensudden

Svanar på himlen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden