lördag 30 september 2017

Grössjön, Bollstabruk

En husvagn ska dras från Sollefteå till Ö-vik och jag sätter mig och spanar in kartor för att utse ett outforskat stopp på vägen med möjlighet till övernattning och promenad/vandring. 

Blicken faller på Grössjön i Väja, Kramfors. Vi kommer fram på kvällen. Det är verkligen becksvart och dessutom lite dimmigt. Vi slår läger på den plats kartan säger vara mest passande. Hur omgivningarna ser ut har vi inte en aning om.

När vi vaknar morgonen därpå inser vi att mitt val av plats var bättre än vi hoppats. Sjön ligger spegelblank och höstens alla färger speglar sig i vattenytan. 

Förhoppningen är att vi ska kunna gå runt hela sjön och efter en lugn morgon drar vi på oss vandrarskor och beger oss ut i hösten. Det ligger ett flertal vindskydd och fiskebryggor längs sjön. Och mycket riktigt går en liten stig hela vägen runt.

Vid ett vindskydd möter vi tre fiskare som precis grillat nyligen uppdragna öringar. Vi stannar till och samtalar en stund medan de bjuder oss på en smakbit. Det smakar himmelskt! 

Efter ha gått runt sjön, en sträcka på lite drygt 3 km, sätter vi oss ned vid en av bryggorna för en kopp kaffe med vacker utsikt över sjön och alla färger. 

Trots att dagen är halvmulen är det en strålande vacker dag.

Husvagnen invid Grössjön

Grössjön ligger stilla

Spång

En fiskare paddlar stilla över den blanka ytan

Vovve med flera meter lång pinne

Bro över damm

Grössjön

En av många fiskebryggor

Vovve och gubbe

Klart vatten





En ödestuga invid stigen

Stugans interiör bjuder inte till stugmys






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden