måndag 1 maj 2023

Flögstångsberget, Ulvön

Vackra Ulvön!

I år firar vi Valborgsmässoafton på Ulvön och hinner med ett par små promenader. Än är det för mycket snö kvar i skogarna, så vi kan inte ta de turer vi tänkt, men ändå får vi se fina sidor av naturen. 

Först går vi sydöst längst stranden. Här har vi varit förr och gått till stigens slut, men då var vi inte upp till Flögstångsberget. En liten skylt märkt "Vita bänken" för oss hit upp och här har vi vacker utsikt mellan Åskäret och Södra Ulvön. Det blåser dock ganska kallt och vi stannar inte allt för länge. 

Går tillbaka mot byn och stannar till vid vindskyddet strax innan. Här är det lite varmare och möjligt att sitta en stund och njuta av solens glitter i havet. Molnen tornar ihop sig och vi återvänder till byn i tid innan oväder med regn och hagelskurar drar över ön.

Dagen efter försöker vi oss på att gå åt andra hållet längs kusten. Här har vi också tidigare varit och gått ut till Rödharen, den sydligaste spetsen på Norra Ulvön. Blåsten och färjans avgångstid gör att vi denna gång inte går hela vägen, utan vänder efter det första vindskyddet. 
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden