lördag 25 april 2020

Sandlågan - Balestjärn, Höga kusten-leden

Vi har talat om det lite tidigare i vår, men tänkt att vi väntar till dess det är lite torrare längs stigen. Idag var det dags, en tur till Balestjärn stod på agendan.

På parkeringen vid Sandlågan var det redan mycket bilar parkerade när vi kom, men i skogen finns det gott om plats. Vi traskar iväg med ryggorna packade. Det blåser småkallt, men då stigarna går än uppåt och än nedåt, så hålls kroppen varm.

I Bodviken vid övernattningsstugan blåser det småkallt, så vi traskar vidare efter att ha lånat ett av dassen. Framme vid Sör-balesviken läar det fint. Havet ligger i det närmaste spegelblankt och stillheten lockar oss att sätta oss ned vid ett av bänkborden för att äta vår medhavda lunch.

Efter en stund beger vi oss vidare upp till Balestjärn för att kolla in det klara vattnet. Isen har börjat släppa sitt grepp, men än är vi inte sugna på ett dopp, det får bli senare i sommar, för till Balestjärn vill jag gå några gånger per år. Nästa gång blir det förhoppningsvis en tur vidare ut till Balesudden också.

Sandlågan

Vindskyddet vid Sandlågan ligger bara några hundra meter från parkeringen

Vindskyddet vid Sandlågan

Vovve på spång

Här börjar Balesuddens naturreservat

Bodstugan i Bodviken

Blåsippor små

Mellan-Balesviken

Vidare längs leden

Sör-Balesviken i motljus



Balestjärns klara vatten

Nästa gång blir det bad!

En stilla stund vid vatten

Vovve och matte softar i soffan efter dagens utflykt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden