lördag 11 april 2020

Norrfällsvikens naturreservat

Det är påskafton och vi har en vacker, strålande. ledig dag. Den passar perfekt till en dag ute. Vi beger oss till Norrfällsvikens naturreservat. Vi parkerar intill campingen och strosar iväg på stigar nordöst om den. Snart kommer vi ner mot havet och Hägget där vi sedan vandrar vidare upp mot naturreservatet.

Här är det martallar, lavar och klapperstensfält om vartannat. Det är lättpromenerat med spänger över lite mer besvärlig terräng. Vi vandrar ut mot Bådamalens stora klapperstensfält där man byggt en utsiktsplattform med spännande överblick över havets nötning och avlagringar av strandvallar.

När vi klättrat ner från plattformen vandrar vi vidare mot vindskyddet vid Skvalpudden. Här är det ganska blåsigt men inne i vindskyddet finner vi lä och sätter oss till ro för att äta vår matsäck. Utsikten över Nordingråkusten och havets skvalpande mot klippstranden där nedanför är vår underhållning.

Mätta och belåtna beger vi oss vidare på den södra delen tillbaka mot Norrfällsviken. En härlig dag i perfekta väderförhållanden. Nu har bästa säsongen på året påbörjats!

Hägget
Ett rangligt bänkbord

Klappersten

Vovven på stenig stig

Tall och sten

Vovve på spång

Blåmarkerad led under blå himmel

Bådamalens klapperstensfält

Informationsskylt

Gubben på platån

Klapper

Från platån

Bådamalens klapperstensfält från utsiktsplatån

Horisonten, den fria

Vindskyddet vid Skvalpudden

Vindskyddat utedass vid Skvalpudden

Från vindskyddet

Vovven i vindskydd

Havet glittrar i motljuset

Blåmarkerad martall

Tillbaka i Norrfällsviken

Kapellet i Norrfällsviken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden