lördag 18 april 2020

Ottelandet - Genesön

Solen skiner vackert, men det blåser kalla nordvästliga vindar. Då är det rätt med en tur ut till havet och vi väljer Ottelandet som startpunkt. Vi promenerar från vägbommen ned mot södra sidan, Högsand, och här nere blåser det knappt något alls. Vi kan inte låta bli att slå oss ned på ett par stockar vid första viken då ett par som precis är på väg att lämna ropar att "Här är det jätteskönt att sitta". De hade mer än rätt.

Solen värmer så att mössa och handskar åker av. Efter en stund så åker även jackan av och det är ändå varmt. Vovven spetar på nere vid vattnet och hittar som vanligt en pinne att bråka med. Ljuden av sommar börjar att återvända med måsars skri. Så ljuvligt!

Efter en lång stunds njutande i solens värmande strålar traskar vi vidare längs stigen mot Genesön. Vi traskar förbi den östra viken och slår oss ned vid Väster-Genesviken för en kopp kaffe. Här finns ett utedass för den nödige. Det blåser lite kallare på västra sidan, men det är ändå skönt att vara ute.

När vi traskar vidare gör vi det på samma stigar som vi kom tillbaka till bilen efter en fin stund i vacker natur och vackert väder.

Snart är sommaren här!

Snart baddags

Vovven spetar på längs stranden

Vovve med pinne


Stilla hav

Haraskär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden