söndag 2 september 2018

Björnlandets nationalpark, Agnsjöleden (Röd led)

Andra dagen i rad som jag besöker Björnlandet. Gårdagens vandring längs den orange leden gav mersmak och vi återvänder för en ny runda. Idag tar vi Agnsjöleden runt sjön. 

Att man nyligen ställt i ordning nya leder i parken märks tydligt. Här är det inte många som vandrat före oss. Vi går leden medsols, eller led och led, det är snarare en stig och stundtals knappt det. Men det är tydligt skyltat och jag gillar ledmärkningarna i form av band runt träden. 

Vi tar oss fram över och genom stundtals branta och steniga partier, genom gammal, vacker skog och ner till raststugan vid Agnsjön. Stugan ligger mitt emot Entré Agnsjön, som väl kan sägas vara huvudentrén till Björnlandets naturreservat. 

Idag är stugan och rastplatsen där utanför tom. När vi var här i går var det flera sällskap som samlats här. Vi tittar in i stugan Agnsjökojan och förstår att det är en trevlig plats för de som vill övernatta här ute. 

Vi fortsätter sedan runt sjön på den södra sidan och den resterande biten mot entrén är betydligt mer lättillgänglig. Sista biten närmast parkeringen är till och med tillgänglighetsanpassad. Fina grejor! 


Agnsjöbäcken

Agnsjön skymtar mellan träden

Uppåt efter röda leden

Stigen går på skrå i branten

Det gäller att ta det försiktigt utför branta partier



Tydlig skyltning

Agnsjön



Vovven klarar sig galant trots sten och branter

Jätteblock och grottor

Spångad stig över myr

Agnsjökojan

Välordnat

Fina sängplatser och extramadrasser

Eldstad utanför Agnsjökojan
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden