lördag 1 januari 2022

Långtjärnshällorna, Skuleskogens nationalpark

Solen skiner på årets första dag, vilket drar oss ut i vår vackra natur. Att ha en nationalpark nära till är verkligen en lyx och idag tar vi tillvara på möjligheten att ta del av den. Vi beger oss till entré väst för att ta en promenad till och runt Långtjärnshällorna. 

Stigen är vältrampad och det går fint att ta sig fram. På myren strax efter entrén står två igloor. Ett roligt utflyktsmål för stora och små. 

Till Långtjärnshällorna är det drygt en kilometers promenad. En kort bit för en bedårande utsikt och idag vilar hällorna under ett vitt snötäcke. Vi slår oss ned i vindskyddet och njuter av utsikt, sol och stillhet. Den medhavda lunchen smakar bra här ute. 

När solen börjar skymmas av träd går vi vidare runt hällorna. Den östra sidan är inte så vältrampad, men vi tar oss fram utan problem. Det påminner mig om hur det brukade vara förr på vintrarna i skogen med otrampade stigar. Nu har allt fler hittat hit och stigarna är fullt framkomliga även vinterhalvåret. Så bra, då naturen har så mycket att erbjuda alla årstider. 
















 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden