söndag 5 september 2021

Gullviks friluftsområde, Vikbottberget

Favorit i repris, Gullviks friluftsområde. Om nu någon till äventyrs trodde att Gullvik bara var en camping och havsbad, så har denne missat en stor del av Gullvik, nämligen stigarna bakom campingen. 


Idag går vi uppför berget vid Hällorna bortanför camping och bad. Efter ca 50 m ligger ett nytt vindskydd, eldstad och bänkbord. Att det ofta brukar vara upptaget här förstår jag, då det är vackert om man inte vill gå så långt.


Vi går förbi vindskyddet och vidare till det bänkbord som står ytterligare en bit upp på berget. Här slår vi oss ner och fikar och njuter en stund innan vi traskar vidare uppför. Uppe på toppen står några enkla stock-bänkar, men det blåser lite för mycket för att det ska kännas inbjudande att slå sig ner. 


Efter utsiktspunkten bär stigen nerför igen och vi kommer fram till Talltorget. Bestämmer att vi har mer spring i benen och går vidare upp mot Vikbottberget. Här uppe är utsikten över Vikbotten trevlig. Sedan vidare till vindskyddet med utsikt över campingen och utöver havet. 


Efter en stund vid vindskyddet fortsätter vi närmsta vägen ner för berget, går genom campingområdet som ligger i ett stilla höst-lugn och vidare till den parkerade bilen. 


Återvänder snart. Gör det du också! Detta anser jag vara ett trevligt alternativ till populära Ögeltjärnsberget som ligger ett stenkast härifrån. 




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden