onsdag 3 juli 2019

Entré Nord - Tärnättholmarna, Skuleskogens nationalpark

Om man vill gå en lite kortare tur i Skuleskogens nationalpark finns det flera alternativ. Idag valde jag att starta från Entré Nord och gå längs kusten till Tärnättholmarna. Det finns mycket att titta på -  bäverdammar, blommor, havsvikar, porlande bäckar, roliga träd, ja listan kan göras lång.

Vi stannar till i Salsviken och njuter av havets glitter och att det är skapligt lä. Då det blåser ganska rejält är det skönt att värmas av solen en stund.

Det är ganska mycket folk som rör sig längs leden, men inte så mycket som det brukar kunna vara så här års vid entré syd även om parkeringen vid nord var i det närmaste full  idag den också. Registreringsskyltarna vittnar om att många utländska turister hittat till vackra Höga Kusten.

Framme vid Tärnättholmarna traskar jag iväg en bit efter den norra strandkanten för att sätta mig ned på en klipphäll och ta en fika i stillhet. Vovven leker som alltid med en pinne, men ger sig faktiskt tid till att äta lite hon också.

Efter en stunds vila beger vi oss åter längs kusten till entré nord. Nu är det sen eftermiddag och mindre folk i rörelse.

Lummig grönska i början av vandringen
Salsviken


Höga Kusten-ledens orange markering


Slingrande led


Tärnättholmarna i sikte


Vovve med pinne


Glittrande hav


Ute på inre Tärnättholmen

Fikadags och vovve med pinne på en och samma gång


En av stugorna i Skuleskogen. Denna på inre Tärnättholmen.

Sandbanken mellan fastland och Tärnättholme







Vovve på återväg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden