söndag 2 juni 2024

Högholmen

En tur med båten för att sova i tält en natt var planen. Vi tänker att det ännu är försäsong och att Högholmen kanske inte har allt för många besökare ännu. Vi drar ut på eftermiddagen i strålande sol på stilla hav. 

Framme på holmen tror jag knappt mina ögon då det inte ligger en enda båt vid bryggan. Två kajaker och ett tält är allt som vittnar om att fler finns här i den ljuvliga försommarvärmen. 

Vi bestämmer oss för att kolla om övernattningsstugan är ledig och går tvärs över ön, ett stenkast till andra sidan ön. 

Här vilar stilla lugn. När jag kliver ut på stranden lättar några sjöfåglar och flyger ut från den lilla viken. Och eftersom stugan är ledig hämtar vi vår packning och flyttar in. 

Eftersom kvällssolen ligger på andra sidan går vi sedan till båtbryggan och slår oss ner för att njuta av sol, hav och fågelliv. Vi ser inte en enda båt under hela kvällen, vilket är ytterst ovanligt och något vi har försäsongen att tacka för. 

Det kajakburna paret meddelar att de tänkt att elda i bastun, något vi självklart också tänkt göra. Men bastun är stormogul rymmer (bra många fler) än oss alla. 

Det mulnar på framåt kvällen och när vi går till stugan för att klä på oss lite mer kommer regnet. Vi kurar i stugan under ett åskoväder som drar förbi. 

När regnet börjat avta byter vi om till badkläder och går till bastun som helt utan vår förtjänst har en god värme. Vi slår oss ner på en brits med utsikt över vattnet och kvällshimlen. Här sitter vi och samtalar emellan doppen i havet resten av kvällen.

På morgonen ligger regnet och väntar, så vi packar ihop våra saker, städar efter oss i sovstugan och beger oss åter mot fastlandet.



Servicehus

Eldstad utanför servicehuset

Bastun





Servicehus, dass och bastu

Stig mot sovstugan

Sovstuga




Utanför sovstugan


Skymning vid bastun










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden