lördag 13 februari 2021

Munkudden Vågön Grisslan

Observera att denna led över havet inte är öppen längre på grund av isens försämrade hållbarhet! 

Då vi förra helgen var ut till Munkudden och gick mot Gullvik på isen, bestämde vi att gå till Vågön och Grisslan om vädret tillät denna helg. När solen skiner på morgonen är vi glada att kunna packa ryggan och klä på oss för en promenad på havet. 

Ute i Gullvik är parkeringarna överfulla då vädret bjuder på goda förutsättningar att använda de plogade isbanor som står färdigställda. Vi kör vidare ut till Munkudden där vi faktiskt finner en parkering. Vandringen över isen är härlig, med vinden i ryggen. Vi förstår att det nog kommer att bli blåsigt på tillbakavägen, men det stoppar oss inte. 

Vägen över isen är lättvandrad och även om det finns en utstakad skoterled är det lätt att gå även på sidan om. Snön är bara någon cm djup. När vi kommer över till Vågön är skoterspåret lite mjukt, men fullt möjligt att ta sig fram längs med vanliga skor. Här samsas en och annan skoter med skidåkare och vandrare. Det är fler som hittat hit, men absolut inte så många som vi kanske trott. 

Vi går över ön och ner till Grisslans fiskeläge. Här finner vi lä vid en vägg och käkar medhavd lunch i solen i stilla ro. Det drar dock ihop sig till lite soldis och då blir det lite kyligt vilket får oss att packa ihop våra saker och vandra tillbaka samma väg som vi kommit. Mycket riktigt tar det i rejält över havet, men det är ändå inte kallt. Jag snörar ihop kapuschongen så att den sitter där den ska och traskar på i raskt tempo. Vovvens öron står rakt upp i motvinden, och när vi kommer åter till Munkudden är vi fortfarande vid gott mod. En härlig tur på ungefär tre kilometer enkel väg. 

På vandring över havet

Hej havet, här är jag!

Idag ville vovven inte vara med på bild...

Grisslans fiskeläge

Grisslan, den lilla ön (bergsknallen bakom husen) 

Kapellet i Grisslans fiskeläge

Informationsskylten visar somriga bilder

Vi vandrar åter över Vågön

Tack för idag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden