tisdag 28 maj 2024

Hällorna, Gullviks friluftsområde

En vacker vardagskväll går ju också att ta tillvara på genom att strunta i alla måsten, packa med sig middagen och dra ut i naturen. Vi väljer Gullviksområdet och eftersom det blåste pålandsvindar bestämmer vi oss för att gå upp till vindskyddet på Hällorna. 

Här uppe blåser det knappt alls, så det är varmt och gott. Vi har med oss ved och lägger i den fina grillen för att grilla korv. Bänkbordet bredvid blir kvällens middagsbord. En fin kväll!








söndag 26 maj 2024

Arnäsbacken, Arnäsleden

I början av Arnäsleden vid Arnäs kyrka ligger Arnäsbacken. Här finns en fornlämning med gårdsbebyggelse från yngre järnåldern och medeltiden med Sveriges nordligaste höggravfält. 

I strålande vårväder är det ett fint ställe att ströva omkring på. 

Precis i början finns ett bänkbord om man bara vill slå sig ned och vara. Lite längre in längs stigen ligger en grillplats och en trefaldighetskälla. 

















fredag 10 maj 2024

Svartlandsudden, Ottelandet

 Solen skiner och vi har möjlighet att käka utelunch, vilket gör att vi drar till Ottelandet. Vi väljer stigen direkt upp till vänster vid bommen för att titta till utsikten. Här uppe finns ett bord och bänk att sitta och njuta, men det blåser ganska kalla vindar, så vi går vidare ner mot stranden och slår oss ned. 

Här njuter vi av vårsolen med havets glittrande som skådespel. Äntligen barmark och värmande sol! 











Mest besöka inlägg under senaste månaden