söndag 9 juli 2017

Skalltoberget, Myckling

Solen strålar och lockar oss ut i naturen.
Jag sitter i stugan och tittar över Själevadsfjärden och tänker att det är dags att besöka Köja på Skalltoberget där mitt emot.

Vi utgår från parkeringen till Svarttjärn i Myckling och promenerar längs grusvägen upp mot tjärnen. Jag har gått här förr och vet att den lättaste vägen är att först gå nästan hela vägen upp till tjärnen där det går in en liten stig till vänster. Det är inte skyltat, men träden efter stigen bär orange-rosa prickar.

Vi vandrar genom skogen och upp på berget. Förr har det funnits en flaggstång på berget, men sedan några år ligger den ovanför stugan.

När vi kommer till stugan ser vi först utsikten över Själevadsfjärden, sedan att rutorna på stugan Köja är kraschade. Det ligger glassplitter runt stugan och inredning är kastad ut ur stugan. Det är så tråkigt att se och tar udden av utflykten. Istället för att sitta ned och njuta av vädret, utsikten och lugnet försöker vi städa till så gott vi kan.

Vandrar sedan vidare stigen nedför berget. Det är på sina ställen ganska brant, vilket är orsaken att jag brukar välja att gå uppifrån och ned istället för tvärtom. 

Skalltoberget med utsikt

Vilobänk på väg upp mot Svarttjärn

Orange prickar efter stigen mot Skalltoberbet

Själevadsfjärden

Köja

Glassplitter runt Köja

Krossad ruta och omkullvräkt bänk

Kraschad tomte

Utsikt över nejden







Fågelbord

Uppstädat, så gott vi kunde



På väg ned från berget



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden