lördag 15 juli 2017

Sandlågan - Balestjärn - Balesudden

En ljuvlig sommardag med klarblå himmel. Termometern visar dock endast 16 grader när vi lämnar Sandlågan och börjar vår vandring mot Balesudden. Det är helt perfekt väder för att vara ute, inte för varmt, inte för kallt, bara soligt och vackert.

Det finns flera vackra vikar och platser att stanna till på för den som önskar paus ofta. Om man vill ut men inte orkar gå så långt ligger det ett vindskydd efter bara några hundra meters promenad efter parkeringen vid Sandlågan.

Vi vandrar vidare med siktet inställt på lunch i Sörbalesviken. Efter att ha passerat flera lugna vikar på nordöst-sidan kommer vi på sydväst-sidan där det blåser ganska friskt, men vi tar på oss en jacka och lunchar innan vi vandrar vidare upp mot Balestjärn.

Vackra, klara Balestjärn. Varje sommar går jag hit ett par gånger och det är lika njutbart varje gång. Idag badar jag dock inte, utan vandrar vidare mot Balesudden. Här är det dags för en kopp kaffe i väntan på att några tävlande lag i Höga Kusten Swimrun ska passera. Naturen är ett skådespel i sig. men idag fick vi ytterligare underhållning i form av de tävlande kämparna som springer och simmar sig igenom ett mastodontlopp.
http://www.hogakustenswimrun.se

På tillbakavägen tar mitt sällskap ett dopp i Balestjärnen. Sedan tar vi ett sista stopp i Bodviken för korvgrillning. Innan vi är åter vid bilen har vi hunnit heja fram många tävlande som sprungit förbi, medan vi är nöjda över en fin dag i lite lugnare tempo.


Naturreservat



Bodviken

Övenattningsstugan i Bodviken

Bodviken


Vattenstock
Mellan-Balesviken

Vovve i viken

Vackra hav



Söbalesviken

Stigen upp mot Balestjärn

Balestjärn

På väg mot Balesudden



Stigmarkering

Eldsvedd skog

Njutbar utsikt





Gubben spanar ut över öarna

Vovve och vy



Brorsdotter på berg


Swimrun-deltagare på väg upp ur Balestjärn
Välskyltat i Sörbalesviken

Sörbalesviken

En sista slurk kaffe





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden