tisdag 4 juli 2017

Loch Muick, Skottland

Efter gårdagens äventyr och två mil i benen kände vi denna dag för en lite enklare variant av vandring. Valet föll på en rundtur runt sjön Loch Muick, en sträcka på lite mindre än en mil med inte allt för mycket stigning.

Parkerade bilen och betalade lydigt 4 pund för att stå mitt ute i skogen och började vår vandring i lätt regn. Stigen är bred och faktiskt framkomlig för anpassade fordon.

Vi går vänstervarv efter tips och håller till vänster när en liten stig viker av från vägen. Här möter vi på ett gäng som arbetar med stigen, stannar och pratar med dem och får veta att de går en utbildning för att lära sig bygga stigar. De är ute och praktiserar, bygger trappsteg av stenar och bär torvor för att fylla snygga till.

Vi vandrar vidare till stranden som ligger i bortre ändan av sjön. Här sätter vi oss ned för att äta lunch och byta några ord med andra vandrare. Vädret blir bättre och solen bryter nästan igenom.

Efter en stunds vila och intagande av mat och miljö vandrar vi vidare längs andra sidan sjön. Når snart Glas-allt Shiel, jaktbostad byggt för drottning Victoria år 1868. Även om huset ännu är i kungahusets ägor och faktiskt även används, finns en öppen värmestuga bakom huset. https://cairngormwanderer.wordpress.com/the-bothies/glas-allt-shiel/

Efter Glas-allt Shiel är det lättvandrad väg tillbaka till parkeringen.

Det är ca en kilometer från parkeringen till sjön

Loch Muick



Ett litet vattenfall

Efter att ha vikt av från vägen följer vi en ringlande stig längs sjön

Glas-allt Shiel på andra sidan sjön

Lunchdags!

Vid bortre änden av sjön







Grön skog invid jakthuset

Glas-allt Shiel



Båthus
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden