lördag 1 maj 2021

Lilltjärn, Köpmanholmen

 Jag har haft stigen på span ett tag och idag gör vi slag i saken och drar till Köpmanholmen för att promenera till Lilltjärn. Den är inte markerad på något sätt, men vi finner den och går iväg in i skogen. Det är fortfarande snö kvar på vissa ställen och därför får vi gissa oss fram var stigen tar vägen under snön, men fram kommer vi. 

När stigen börjar gå utför istället för uppför står vi på ett klapperstensfält i ett kalhygge med utsikt över Nätrafjärden och Strängöarna. Vi bestämmer oss för att ta oss till Lilltjärn fågelvägen även om vi förstår att det finns fler stigar att undersöka, men det får anstå till sommaren då snön är borta. 

Vi slår oss ned vid tjärnen och käkar lite lunch. Det är dock lite för kallt att sitta stilla när solen gått i moln, så när maten nått magen tar vi oss runt tjärnen. Vi söker en stig utan att finna, men travar iväg upp på berget och får en fin utsikt innan vi tar oss nedför och efter ett tag kliver vi på den stig vi tidigare inte funnit. 

Vi plaskar fram, vi glider på hal mossa och klättrar över rotvältor, men vi har ändå fått en väldigt fin tur på nya stigar, redo att återvända när det är lite torrare i marken. 

Klappersten

Utsikt över Strängöarna. Här har stigen helt plötsligt markerats med orange markering.

Lunch vid Lilltjärn

Isen börjar släppa sitt grepp om tjärnen

Vandringspolare

Lilltjärn, hit kommer jag att återvända!

Utsikt uppe på berget 

Inga stigar i sikte, men vacker vy!

Rotvältor över stig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden