lördag 26 maj 2018

Kolidenstugan, Nörd-Koliden, Hemling

Majsolen strålar och vi har planerat utflykt till Kolidenstugan i Hemling. Denna stuga och utsiktspunkt har länge stått på min att göra-lista och nu skulle det bli av!

Vi svänger av upp mot Nörd-Koliden, sedan till vänster i korset nedanför berget. Här är vägen knappt körbar, men det är torrt och fint, så vi vågar oss fram till vändplanen. Härifrån promenerar vi vidare längs vägen och svänger av in i skogen där vi kan ana något som liknar en stig. 

Det finns inga utmärkningar av stigar vad vi kan se, men vi tror oss vara på rätt spår. Stigen är stundtals väl gömd i blåbärsris och det bär uppför, men inte allt för brant. 

Så öppnar skogen upp sig och vi ser konturerna av stugan i motljuset uppe på krönet. Väl uppe så slår vi oss ned vid bänkbordet, tar fram kaffetermosen och gör en lunchmacka med sill och ägg. Hör råder fullständig tystnad förutom fåglars sång. Det är relativt vindstilla, men helt myggfritt. Solen värmer skönt och vi njuter av stillhet och utsikt. 

Efter en fin stund uppe vid stugan promenerar vi ner samma stig som vi kommit upp, förbi den ståtliga tallen och tillbaka till bilen. En fin tur! 

Panorama med stugan och vedboden till vänster i bild

Panorama över "resten" av utsikten med grillplats och stuga till höger i bild

Bänkbord utanför stugan med milsvid utsikt

Kolidenstugan

Sittplatser vid stugknuten

Sittplatser och solpaneler i solläge

Inne i den fina Kolidenstugan

Grillplats

Lunchmacka

Utedass

Stugan i frodig vårgrönska

Tack för denna gång - tillbaka ner längs stigen

En vacker tall längs stigen

Brunt, grönt och vitt - skogen har många färger och förmer

Den blå punkten visar precis var stugan ligger


Till vänster i Hemling, till höger upp mot Koliden och sedan den vänstra av de streckade skogsvägarna.  Därefter gäller det att hålla utkik efter stigen som bär av upp mot stugan.    


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest besöka inlägg under senaste månaden